Welkom

Volwassenen

Rebalancing

Technieken

De 10 sessies

Praktische informatie

Zwangerschap

Stoelmassage

Lichaamswerk

Cursus voor volwassenen

Kinderen

Kindermassage

Cursus voor ouders

Cursus voor kinderen

Cursussen

Lichaamswerk

Volwassenen

Ouders

Kinderen

Praktische zaken

Data & prijzen

Locatie

 

Naast dat het gewoon heerlijk voor een kind is een fijne massage te ontvangen werkt het succesvol op allerlei uiteenlopende klachten, zoals lichamelijke klachten, eczeem, vermoeidheid, hyperactief gedrag, slecht eten, darmproblemen, agressief gedrag of heel stil en teruggetrokken gedrag, bedplassen en concentratieproblemen.

Voor een gezonde ontwikkeling is lichamelijk contact onmisbaar. Een liefdevol, positief huidcontact is belangrijk voor het lichaamsbewustzijn, maar ook voor het zelfbewustzijn. Masseren is een manier van lichamelijke aanraking die het kind een positief lichaamsbesef geeft.

Bij kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren. Door gerichte, liefdevolle aanraking en aandacht leren kinderen van onze handen allereerst respect. Daarbij worden zij zich bewust van hun lichaam, voelen waar zijzelf beginnen en ophouden. Dat brengt zelfbevestiging en geeft een warm gevoel van verbondenheid. Kindermassage sterkt, maakt kinderen minder kwetsbaar. Ook wordt door een massage het immuunsysteem versterkt, stress neemt af en er treedt diepe ontspanning op.

Afhankelijk van de situatie, leer ik je hoe je zelf je kind kan masseren, of geef ik je kind een behandeling.

Voor kinderen is het misschien heel onwennig door een ‘vreemde’ aangeraakt te worden. Een van de positieve gevolgen van een massage kan zijn dat een kind zijn of haar lichamelijke grenzen leert kennen en aangeven. Het is belangrijk de tijd te nemen die het kind nodig heeft om zich veilig te voelen om een massage te krijgen. Bij kinderen wil ik dan ook om te beginnen minstens 4 sessies afspreken. Bij de eerste sessie heb ik het liefst dat de ouder erbij blijft.

 

 

Soms is het beter dat ik de eerste sessies bij het kind thuis kom masseren, omdat het zich daar beter kan ontspannen.

In een cursus leer ik eenvoudige massagetechnieken aan ouders of verzorgers. Dit kan individueel of in een kleine groep. In mijn praktijk of bij het kind thuis.

De cursus kindermassage bestaat uit minimaal 4 bijeenkomsten van ruim een uur. Ik zal dieper ingaan op verschillende vormen van aanraking, zoals stevig, zacht, met de handpalm of met de duim; schudden of strijken. Met de ene aanraking stimuleer je je kind actief te zijn met een andere juist te ontspannen.

In de les leren we een vaste serie bewegingen/technieken voor verschillende delen van het lichaam. Elke les komt er een ander deel van het lichaam aan bod zodat je aan het einde van de cursus in staat bent een totale lichaamsmassage te geven.
Ik zal ook aandacht geven aan ‘eerste hulp massage’ bij bijvoorbeeld; groeipijnen, hoofdpijn, verkoudheid, verstopping e.d..

Belangrijk in mijn lessen is het creatief leren omgaan met de geleerde technieken waarbij er meegedacht wordt hoe dat te bereiken met jouw kind. Het ene kind is het andere niet; de ene ligt graag stil, de ander zit en wiebelt en doet het liefst meerdere dingen tegelijk. Na deze massagecursus zal dan ook iedere ouder weer anders omgaan met hetgeen wat in de cursus is aangereikt. We werken op de grond waarbij het prettig is om makkelijk zittende kleding te dragen.